Zmiana ustawień prywatności relacji na Facebooku
Kopiuj link
Pomoc dotycząca aplikacji na iPhona
Pomoc na temat aplikacji na iPada
Pomoc do aplikacji na Androida
Pomoc dotycząca komputerów
Pomoc dotycząca aplikacji Facebook Lite
Pomoc dotycząca aplikacji na iPhona
Pomoc na temat aplikacji na iPada
Pomoc do aplikacji na Androida
Pomoc dotycząca komputerów
Pomoc dotycząca aplikacji Facebook Lite
Wszystkie treści, które dodasz do relacji, pojawią się na Facebooku i w Messengerze, a także zostaną udostępnione tym samym odbiorcom w obu tych aplikacjach.
Możesz też zawsze określić, komu chcesz udostępnić relację, a ponadto w każdej chwili możesz zmienić ustawienia.
Zmiana ustawień prywatności relacji
- Dodaj zdjęcie lub film do udostępnienia w relacji.
- Obok Twoja relacja w lewym górnym rogu kliknij
Ustawienia i wybierz grupę odbiorców:
- Publiczna: Jeśli wybierzesz opcję Publiczna, relacja będzie widoczna dla każdego użytkownika Messengera lub Facebooka.
- Znajomi: Jeśli wybierzesz opcję Znajomi, relacja będzie widoczna dla Twoich znajomych na Facebooku.
- Niestandardowa: Jeśli wybierzesz opcję Niestandardowa, relacja będzie widoczna tylko dla wybranych przez Ciebie osób.
Ukrywanie relacji przed określonymi osobami
- Otwórz aplikację Facebook na urządzenia z systemem iOS lub Android.
- Ustaw prywatność relacji na opcję Znajomi.
- Dotknij opcji Ukryj relację przed.
- Dotknij, aby wybrać osoby, przed którymi chcesz ukryć relację.
- Dotknij Gotowe lub
Wstecz na górze, a następnie Zapisz.
Żadne osoby umieszczone na liście osób z ograniczeniami dostępu nie będą mogły zobaczyć Twojej relacji.
Uwaga: Zmiany w ustawieniach prywatności relacji będą miały zastosowanie do wszystkich zdjęć i filmów obecnie dodanych do relacji, oprócz tych, które dodasz później. Ustawienia te można zmienić w każdej chwili.
Inne sposoby uzyskania pomocy
Czat z asystentem pomocy Meta AI
Rozwiązuj problemy, wprowadzaj zmiany i korzystaj ze wsparcia w czasie rzeczywistym
